О нама

Ко смо ми и чиме се бавимо?

Узгајањем воћа бавимо се већ 35. година и уверени смо да је обзиром на резултате, узгајање и произвдња воћа постала наша специјалност. Наши засади налазе се у једном подкопаоничком селу (Oсредци), на око 1000 м надморске висине. До пре неколико година (као и већина људи у Србији који се баве узгајањем воћа) готово сво убрано воће продавали смо локалним хладњачама као полупроизод. Међутим, пре 3. године одлучили смо да одемо корак даље и да од нашег воћа правимо финалне произоде, уместо да их продајемо као свеже воће.

Шта су наши производи?

Наши производи су џемови, сокови и чајеви који настају од малина, вишања, рибизли и ароније које сами узгајамо на нашим плантажама, а затим убирамо и припремамо, како бисмо их у финалном производу претворили у сласне залогаје и гутљаје. Цео процес од убирања воћа да паковања се обавља ручно, па наши производи с пуним правом носе епитет hand made (ручна израда).

Шта то издваја наше производе у односу на друге произвођаче на тржишту?

С обзиром да већина наших производа није класична, већ је у комбинацији са неким укусом, одлучили смо да сваком нашем производу „наденемо име“. Тако смо нпр. џем од малине са чоколадом назвали Маличоко, а хроно џем од малине са чија семенкама и стевијом Маличијко, док су сирупи за децу добили имена Малинкић, Мешавинкић и Аронијкић, опет у зависности од састојака. Сви наши производи су 100% природни, без додатака арома, конзерванаса, боја, желатина и сл. Једна од специфичности наших џемова и сокова је да садрже преко 80% воћа и припремају се без додавања воде.

Зашто у већини наших производа преовладава малина као основни састојак?

Поред тога што је у претходних неколико година Србија избила на сам врх листе највећих произвођача малина на свету (иза нас су чак Пољска, Чиле и САД), оно што је важно напоменути је чињеница да Србија има и најквалитетније малине на свету, јер је наше поднебље идеално за њихово узгајање. Обзиром да већина туриста жели да понесе нешто аутентично из земље коју је посетила, сматрамо да су производи од малина идеалан поклон.

За Ваше најслађе тренутке.

Ваша Слатка теглица

X